Gebasz LT

Címer

Kezdés: 2008.07.13. 10:49.
6380. a ranglistán.

Csapat stat:
Nyert bajnoki: 27
Döntetlen bajnoki: 5
Vesztett bajnoki: 11
(2009.06.19.)

Eredmények:
- 2008.09.19., VII.626. csoport: bronzérem.
- 2009.01.17., VII.626. csoport: bajnok
- 2009.05.09., VI.402. csoport: ötödik hely

Játékoslista:
1 Cem KUM 20 TR
2 József KÁDASI 27 HU
3 Tamás STERK 26 HU
4 Sergio ALTUBE 29 ES
5 Marcell LAJOS 23 HU
6 Lodovico CANTARINI 28 IT
7 Ferenc KÓCZIÁN 29 HU
8 Abdelbari KTIOUET 32 FR
9 Fermín TORRE 18 ES
10 Raducu NICA 27 RO
11 Mustafa Ö. ARPAHAN 18 TR
12 Roger RUESS 18 AT
13 Alejandro UGARTE 19 AR
14 Antal FÜZI 27 HU
15 Fabio FOCKER 22 CH
16 Asghar AGHILI 18 IR
17 Jussi IKALAINEN 25 FI
18 Stefan MATHIASSON 29 SE
19 Norbert PÁL 18 HU
20 Ettore TEDOLDI 18 SE
21 Víctor GUERRADELL 29 PE
22 Kálmán CZIDOR 25 HU
23 Palle ANTEMANN 21 DE
30 Jėvgėnijus JAKUBIANECAS 30 LT

Kommentek

Képességek és posztok: a védelem

2008.12.02. 15:16 | dub | Szólj hozzá!

Címkék: képességek kap védők posztok kh szh

A Hattrickben a képességei határoznak meg egy játékost. A különböző tulajdonságai alapján lehet eldönteni, hogy kik a legjobbak a csapatban, ezek alapján lehet rangsorolni a keretet. A mérkőzések közepette ezen tulajdonságok alapján kerül számításra az egész csapat pillanatnyi ereje, ez befolyásolja az eredményeinket.

A valósághoz hasonlóan itt is egy-egy játékosnak csak bizonyos tulajdonságai erősebbek, nem létezik olyan, hogy valaki mindenben egyformán kiemelkedő. A keret összeállításakor így nekünk is posztokra kell sorolni a rendelkezésünkre álló bandát az alapján, hogy ki mely képességekben jobb, és mikben gyengébb.

A játékosaink következetes posztokhoz rendelése a HT-ben az egyik kulcsfontosságú feladat, és az egyik legkényesebb tevékenység. Ha nem kellő körültekintéssel, türelemmel és következetességgel döntünk arról, hogy mely játékosunk mely poszt(ok)on bevethető, akkor nem a megfelelő felállással és/vagy taktikával fogjuk játszatni a társaságot. Ennek köszönhetően sokkal gyengébb eredményeket fog produkálni csapatunk, mint amire valójában képes lenne. További negatív következmények, hogy nem leszünk tisztában azzal, hogy mely posztokon van esetleg túl sok emberünk, és melyek a hiányposztok a csapatnál. Elronthatjuk játékos-tranzakcióinkat, de nagyokat tévedhetünk akár az edzés meghatározásakor is.

A Képességek és posztok bejegyzés-sorozatban összefoglalom, hogy az egyes csapatrészekben található posztokon mely tulajdonságokból erősebb játékost érdemes játszatni. Ha az alábbiak alapján tagoljuk posztokra a meglévő keretünket, akkor fény derülhet arra, hogy mely posztokon van szükség erősítésre, mely játékosoktól kell esetleg megválni, mert több jobb képességű társa is van a posztján. A mérkőzéseinken a csapat erényei és gyengéi alapján meghatározott taktikával és a lehető legjobb felállásban küldhetjük pályára a kezdő 11-et.

A védekezést ellátó csapatrész a következő posztokból állhat: kapus, középső védő és szélső védő.

K: védés (védekezés). Azaz kapusnak az a játékos alkalmas, akinek a védés képessége a lehető legerősebb. Kapusok között is elsősorban ez a tulajdonság rangsorol. Aki ebben erősebb, az jobb kapus, nagyobb értékű játékos. A csapat "Védelméhez" hozzáadódik portásunk védekezés képessége is, így ahhoz, hogy az ellenfél minél kevesebb helyzetet tudjon kialakítani, ez is nagyon fontos. Egy kapusnak jól jöhet még ha a pontrúgás képesség is minél magasabb, ez főleg a rögzített helyzetek kivédekezéséhez szükséges.

KH: védekezés (játékszervezés). Középső védőknek olyan játékosokat soroljunk, akik elsősorban a védekezésben erősek. A csapat védelmét az határozza meg az aktuális mérkőzésen, hogy hátul és a középpályán a védekezés képességben milyen kvalitások szerepelnek. Minél jobbak ebben, annál kevesebb gólt kapunk. Egyenlő védekezés mellett jobb középső védőnek számít az, akinek magasabbak a játékszervezés és átadás értékei. Erős átadás képességgel rendelkező védők esetén alkalmazhatjuk az "Ellentámadás" taktikát, ami még egy jóval esélyesebb ellenfél ellen is sikerre vezethet. Ekkor ugyanis a labdát birtokló és folyamatosan helyzetet kialakító ellenfél rontott helyzeteiből, vesztett labdáiból - ami ugye a mi össz-védekezés tulajdonságunknak köszönhető - egyből lefordul csapatunk, és próbál kontrázni. A védők egyből indítják a támadókat, ehhez pedig kulcsfontosságú az átadás képesség. A taktikai lehetőségekről bővebben egy későbbi bejegyzésben lesz szó. Egy védőnek hasznos még a játékszervezés tulajdonság, ám ez egy hibaforrás. Ugyanis a játékszervezés a középső középpályásoknak a fő tulajdonsága, így ha egy játékosunk mindkettőből (védekezés, játékszervezés) erős, nagyon körültekintően kell eljárnunk, hogy a védelemben, vagy a középpályán szerepeltetjük.

SZH: védekezés, szélsőjáték (játékszervezés). A szélső védőkre is lényegében mindaz igaz, ami az előző posztnál olvasható. Itt azonban a védekezés után a szélsőjáték képesség a legfontosabb. Ez a képesség elég speciális a HT-ben. Erre is épül egy külön taktika ("Széleken támadás"), ki lehet használni, ha több szélsőjátékban erős játékosunk van. Vagy ha kevés van, vagy egyáltalán nincs ilyen, akkor ezt a hátrányt tudomásul kell venni. A lényeg, hogy mérkőzéseinkre ezeket is figyelembe véve kell beállítani a felállást és a taktikát.

A "Középpálya" erőssége középpályásaink és védőink játékszervezés tulajdonságán alapul. Minél magasabb ez a szám, annál többet birtokolhatjuk a labdát, és nem lehet kellően kihangsúlyozni mennyire hátrányos, ha ebben gyengék vagyunk. A játékszervezés tehát KH és SZH poszton is ajánlott, hogy minél magasabb legyen.

A védelmet alkotó posztoknál tehát próbáltam a fontossági sorrend alapján felsorolni azokat a képességeket, amik az adott poszt alapját képezik. Mivel az egyes helyeken fontos képességekben sok helyen átfedés van, így nem egy olyan ember lesz a csapatban, aki több posztra is alkalmas. A Hattrick nem egy primitív rendszer rengeteg variációs lehetőséget, és szabadságot ad.

A bejegyzés trackback címe:

https://gebaszlt.blog.hu/api/trackback/id/tr11799830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása