Gebasz LT

Címer

Kezdés: 2008.07.13. 10:49.
6380. a ranglistán.

Csapat stat:
Nyert bajnoki: 27
Döntetlen bajnoki: 5
Vesztett bajnoki: 11
(2009.06.19.)

Eredmények:
- 2008.09.19., VII.626. csoport: bronzérem.
- 2009.01.17., VII.626. csoport: bajnok
- 2009.05.09., VI.402. csoport: ötödik hely

Játékoslista:
1 Cem KUM 20 TR
2 József KÁDASI 27 HU
3 Tamás STERK 26 HU
4 Sergio ALTUBE 29 ES
5 Marcell LAJOS 23 HU
6 Lodovico CANTARINI 28 IT
7 Ferenc KÓCZIÁN 29 HU
8 Abdelbari KTIOUET 32 FR
9 Fermín TORRE 18 ES
10 Raducu NICA 27 RO
11 Mustafa Ö. ARPAHAN 18 TR
12 Roger RUESS 18 AT
13 Alejandro UGARTE 19 AR
14 Antal FÜZI 27 HU
15 Fabio FOCKER 22 CH
16 Asghar AGHILI 18 IR
17 Jussi IKALAINEN 25 FI
18 Stefan MATHIASSON 29 SE
19 Norbert PÁL 18 HU
20 Ettore TEDOLDI 18 SE
21 Víctor GUERRADELL 29 PE
22 Kálmán CZIDOR 25 HU
23 Palle ANTEMANN 21 DE
30 Jėvgėnijus JAKUBIANECAS 30 LT

Kommentek

Képességek és posztok: a középpálya

2008.12.10. 09:59 | dub | Szólj hozzá!

Címkék: sz képességek hellókarácsony kk középpálya posztok

A Képességek és posztok bejegyzés-sorozatban összefoglalom, hogy az egyes csapatrészekben található posztokon mely tulajdonságokból erősebb játékost érdemes játszatni. Ha az alábbiak alapján tagoljuk posztokra a meglévő keretünket, akkor fény derülhet arra, hogy mely posztokon van szükség erősítésre, mely játékosoktól kell esetleg megválni, mert több jobb képességű társa is van a posztján. A mérkőzéseinken a csapat erényei és gyengéi alapján meghatározott taktikával és a lehető legjobb felállásban küldhetjük pályára a kezdő 11-et.

A középpályán középső középpályások és szélsők szerepelhetnek.

KK: játékszervezés (védekezés, átadás). A középpálya közepére olyan játékosok javasoltak, akiknek a játékszervezésük a legerősebb. Ahogy a csapat védekezése leginkább az egyének (KH, SZH, KK, SZ) védekezés tulajdonságainak összegén, úgy az, hogy milyen arányban birtokolja a labdát a csapat, és hány helyzetet tud kialakítani, a játékosok (KH, SZH, KK, SZ) játékszervezés képességének összegén alapul. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire létszükséglet az, hogy minél erősebb játékszervezésű középpályásaink legyenek. Ez szintén egy neuralgikus pont a csapatmenedzselésben. Gyenge játékszervezéssel nem fogja tudni birtokolni a csapat a labdát, képtelen lesz eredményesen végrehajtani bármilyen taktikát is állítunk be, nem fogjuk tudni kihasználni csapatunk erényeit. Az ilyen tarthatatlan kényszerpályán mozgó csapatoknak az "Ellentámadás"-os taktika lehet a menekülő út, de csak rövid távon, amíg sikerül feltornázni a játékszervezések összegét edzéssel illetve igazolással. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a középhátvéd és középső középpályás posztok követelményei mennyire hasonlítanak. Azonos képességek fontosak, csak más sorrendben. Ha van például egy játékszervezésben és védekezésben egyenlően erős emberünk (akinek persze ezek a lehető legerősebb tulajdonságai), akkor az védő legyen, vagy középpályás? Ekkor emberünk a kettő közül azon a poszton fogja a legmagasabb teljesítményt nyújtani, amelyikre a többi képessége alapján alkalmasabb. Az átadás a támadáshoz szükséges egy középpályásnak. Elláthatunk egy-egy játékost egyéni utasításokkal is, visszahúzhatjuk védekezni, kitolhatjuk a szél felé, vagy onnan középre, s adhatunk neki támadó feladatokat. Ez tovább árnyalja a képet. Mondtam, hogy a HT megunhatatlan számú variációt kínál. Elképzelhető, hogy előbb említett játékosunk egy ilyen védekező középpályás szerepkörben lesz legnagyobb hasznunkra. Egyelőre azonban összpontosítsunk a hagyományos posztokra, az egyéni utasításokkal, a csapat "finomhangolásával" a negyedik Képességek és posztok bejegyzés foglalkozik majd.

SZ: szélsőjáték (játékszervezés, védekezés, átadás). A szélsők speciális középpályások. Az alkalmas a vonal mellé, aki magas szélsőjáték képességgel bír, de emellett még egy sor másban is átlagon felüli. Fontos itt is, hogy a játékszervezésben minél magasabb érték szerepeljen, valamint a védekezését a védelemhez, átadását a támadások támogatásához használja. Általános alapelv, ha a rendelkezésünkre álló keret szélsőjátékban erősebb, akkor a mérkőzéseken eredményesebb lehet a "Szélen támadás" taktika. Ha inkább játékszervezésben jobbak, illetve a középső középpályásaink tűnnek erősebbnek akkor a "Középső támadás" lehet hatékonyabb. A taktikai lehetőségekről bővebben egy későbbi bejegyzésben lesz szó. A szélen is hasonló a helyzet, mint a középső posztokon. Az, hogy egy játékos a szélre kerül, akkor fordul elő, ha szélsőjáték tulajdonsága kiemelkedik a többitől. De hogy az szélső védő, vagy szélső középpályás legyen, nem mindegy. Ha védekezésben erősebb, legyen inkább védő, ha az átadás, játékszervezés értékei magasabbak, akkor érdemes lehet egy sorral feljebb számítani rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gebaszlt.blog.hu/api/trackback/id/tr16814432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása